Da, sunt de acord cu introducerea examenului de admitere la liceu.
Trimis:02/01/2008 12:47
Vizitator
Titlul subiectului:
acolo unde numarul elevilor inscrisi depaseste numarul locurilor sa fie admitere : in caz contrar, sa fie doar inscriere
Trimis:02/01/2008 19:42
mariacociubei
Titlul subiectului: teze
Vizitator
Sunt de acord cu admiterea la liceu,pentru ca numai asa,se va putea vedea adevarata cunoastere a elevului,nu cum au demonstrat tezele cu subiect unic care a fost o mare greseala din partea ministrului.la aceste teze s-a copiat foarte mult,dovada,elevi foarte slabi la invatatura au luat note mari.cum e posibil asa ceva?Adica un elev care munceste tot anul este defavorizat din mai multe puncte de vedere:exemplu:la istorie am invatat foarte mult inlucrare am scris tot,m-am incadrat si totusi nu am pirimit nota meritata deoarece corectorii,ori mi-au gresit punctajul,ori nici nu au citit lucrarea,vazand foile umplute.acest lucru m-a demoralizat mult,invatamantul a decazut mult:se lasa sa copieze ,.lucrarilesunt corectate cu superficialitate,doi corectori dau aceleasi noteEste inatmisibil.va rog luati masuri.
Trimis:05/01/2008 22:19
vizitator
Titlul subiectului: examenul de admitere la liceu
Vizitator
DA SUNT DE ACORD CU ADMITEREA LA LICEU.
Trimis:05/01/2008 22:27
claudium
Titlul subiectului:
Junior
Data inscrierii: 01/Oct/2007
Eu sunt de acord. Din moment ce s-a copiat atata la tezele unice macar aici sa avem parte de un examen corect.
Trimis:06/01/2008 13:04
alex_cv
Titlul subiectului: Re: Sunteti de acord cu examenul de admitere la liceu ?
Junior
Data inscrierii: 10/Dec/2007
sorinborodi a scris:
Sa fiti in situatia celor ce pot decide introducerea examenului de admitere la liceu,ce hotarare credeti ca ar fi potrivita ?
Sunt de acord doar daca numarul elevilor inscrisi depaseste numarul locurilor sa fie admitere : in caz contrar, sa fie doar inscriere, motivul ar fi acela ca sunt pres convinsa ca examinarile nu sunt corecte.
Exemplu: tezele unice au lasat de dorit la partea de corectare si reevaluare(contestatii). Au scazut notele la reevaluare cu peste 0,55 sutimi, dar parerea mea si sper si a altor parinti, este aceea ca tezele trebuiau corectate de cadre didactice de acelasi nivel, respectiv cl.VII-VIII intrucat profesorul care preda la liceu are o cu totul alta viziune intrucat pana si profesorul de clasa considera ca elevul X merita intradevar nota cu mult mai mare.
Aceasta este parerea mea, motivata in felul meu de perceptie.
As propune ca tezele sa fie verificate de profesorii din aceleasi scoli atata timp cat numele elevului nu este "vizibil", dar cu conditia ca aceste cadre sa nu faca niciun fel de semne pe teza pentru a nu fi influentat celalalt corector. Elevul nu a aflat nici pana la aceasta ora ce insemnau acele "sublinieri" care culmea.... erau corecte dupa analiza cu profesorul a tezei si i-a sfatuit chiar sa depuna contestatie.
Pacat ca nu sunt in asentimentul acestor profesori, poate am fi inteles altfel daca eram si eu cadru didactic.
Insa ca o concluzie, elevii sunt cobai. Aceasta este realitatea acestor examene.
Ar trebui sa fie date explicatii elevului referitor la ceea ce a gresit in lucrari.
Trimis:15/01/2008 17:29
alex_cv
Titlul subiectului: Re: teze
Junior
Data inscrierii: 10/Dec/2007
mariacociubei a scris:
Sunt de acord cu admiterea la liceu,pentru ca numai asa,se va putea vedea adevarata cunoastere a elevului,nu cum au demonstrat tezele cu subiect unic care a fost o mare greseala din partea ministrului.la aceste teze s-a copiat foarte mult,dovada,elevi foarte slabi la invatatura au luat note mari.cum e posibil asa ceva?Adica un elev care munceste tot anul este defavorizat din mai multe puncte de vedere:exemplu:la istorie am invatat foarte mult inlucrare am scris tot,m-am incadrat si totusi nu am pirimit nota meritata deoarece corectorii,ori mi-au gresit punctajul,ori nici nu au citit lucrarea,vazand foile umplute.acest lucru m-a demoralizat mult,invatamantul a decazut mult:se lasa sa copieze ,.lucrarilesunt corectate cu superficialitate,doi corectori dau aceleasi noteEste inatmisibil.va rog luati masuri.
Crezi ca vor fi luate masuri referitoare la modul de corectare si notare? Ma indoiesc.
Intradevar au fost corectori care au dat culmea....aceeasi nota.
Admiterea in liceu?
Tot pe baza de examen, cu lucrari corectate de aceleasi persoane cu ...lipsuri?
Nu doresc sa jignesc pe nimeni dar aceasta stare de lucruri ar trebui depasita.
Greseli umane sunt peste tot dar nu pe seama elevilor care doresc sa devina ceva in viata, dar nu asa. Noi ne zbatem in felul nostru, realitatea este alta.
Copii sunt stresati de toate aceste modificari.
Concluzia: nu poti lupta singur impotriva acestui sistem deficitar. Propuneri din partea elevilor cat si a parintilor au fost dar rezultatul NUL.
[/b]
Trimis:15/01/2008 17:37
osiceanu
Titlul subiectului:
Administrator
Data inscrierii: 12/Feb/2007
O organizaþie neguvernamentalã a cerut revenirea la examenul de admitere în liceu
Joi 17 ianuarie 2008, 12:37
Admiterea la liceu ar trebui sã se facã pe baza unui examen cu subiect naþional, urmat de o departajare la nivelul ºcolii ºi de admiterea pe bazã de dosar, fiind necesarã eliminarea tezelor unice ºi a repatizãrii computerizate, susþine organizaþia EDU CER.
ªtefan Vlaston, preºedintele Asociaþiei Profesionale Educaþie ºi Cercetare "EDU CER" a declarat, în cadrul unei conferinþe de presã, cã "ministerul condus de Cristian Adomniþei a adus într-un vãdit impas admiterea la liceu pentru anul ºcolar 2008-2009, prin considerarea tezelor unice drept criteriu de intrare la liceu".
Organizaþia acuzã cã aceste examene au fost fraudate masiv, ceea ce le-ar exclude dintre criteriile de admitere la liceu, "deoarece schimbã fundamental ierarhia, barând accesul elevilor buni la liceele performante".
EDU CER propune renunþarea la media tezelor unice drept criteriu de admitere la liceu ºi eliminarea repartizãrii computerizate la nivel naþional. În schimb, admiterea la liceu ar trebui sã se facã pe baza a trei criterii, anume admiterea pe bazã de examen cu subiecte la nivel naþional, admiterea pe baza criteriilor de departajare stabilite de Consiliul de Administraþie al fiecãrei unitãþi ºcolare (departajare pe mediile gimnaziale, generale ºi pe discipline) ºi admitere pe bazã de dosar.
Ministerul Educaþiei respinge însã aceste acuzaþii, pe care le considerã nefondate. Oficialii ministerului susþin cã a fost creat un catalog special în care sã fie trecute notele cu zecimale pentru a avea o situaþie cât mai clarã, iar în alcãtuirea subiectelor s-a þinut cont de programa studiatã de elevi în semestrul întâi, din care au fost alese doar anumite coordonate esenþiale pentru evaluarea elevilor, nu toatã materia. În ceea ce priveºte acuzaþia de fraudare a tezelor unice, reprezentenþii ministerului recunosc cã existã excepþii, însã situaþia nu poate fi generalizatã fãrã dovezi.
Sursa: NewsIn
_________________ Puteti creea si voi subiecte noi in acest forum...
Trimis:17/01/2008 19:07
osiceanu
Titlul subiectului: Luni 21 ianuarie 2008, 12:39
Administrator
Mai multe asociaþii din învãþãmânt susþin cã rezultatele la teze ar fi fost fraudate
Luni 21 ianuarie 2008, 12:39
Tezele cu subiect unic, care ar putea înlocui testele naþionale, au devenit subiect de conflict. Mai multe asociaþii susþin cã rezultatele lucrãrilor ar fi fost fost fraudate, fie pentru cã profesorii-corectori au dat note mai mari, fie pentru cã elevii au fost lãsaþi sã copieze.
Inspectorii ºcolari din Iaºi au descoperit cã aproape 100 de elevi au luat note mai mari cu douã puncte peste notele obþinute la ore. Iar alþi 3.500 de elevi au avut medii mai mari cu pânã la douã puncte decât notele de la clasã.
Inspectoratul judeþean Iaºi spune cã aceste inadvertenþe sunt inevitabile din cauza numãrului mare de teze. În plus, inspectoratul crede cã subiectele au fost uºoare, iar elevii puteau obþine cu uºurinþã note mai mari.
Reprezentanþii asociaþiilor propun ca aceste teze sã fie dublate de examene de admitere la liceu pentru a fi înlãturate suspiciunile asupra notelor.
"Am ajuns la un procent îngrijorãtor între 35-40% dintre elevi au fost avantajaþi de metodologia ºi modul de organizare a acestor teze. Mai precis, este vorba cã din aceste comisii de examinare au fost profesori din ºcoalã, iar cã supraveghetorii au fost ºi ei profesori din ºcoalã. Existã ºi o directivã a CE care spune cã furnizorii unor servicii educative nu pot fi ºi evaluatorii aceloraºi servicii pentru cã nu pot fi obiectivi", susþine ªtefan Vlaston, preºedintele Asociaþiei EDU CER.
Sursa: Realitatea TV
Trimis:21/01/2008 20:15
osiceanu
Titlul subiectului: Elevii claselor a VIII a -GENII?
Administrator
ELEVII CLASELOR A VIII - A AU DEVENIT GENII, IN 6 LUNI DE ZILE
Rezultatele obtinute de elevii claselor a VIII-a, la tezele cu subiect unic, s-au imbunatatit intr-un mod miraculos, in doar jumatate de an. Actualii elevi de clasa a VIII-a, au sustinut primele teze cu subiect unic, experimental, in mai 2007, cand erau clasa a VII-a, si au obtinut, la vremea respectiva, rezultate nu tocmai bune.
In decembrie 2007, insa, cand au sustinut tezele cu subiect unic, notele lor au crescut foarte mult, procentul elevilor care au obtinut peste 5 a crescut si el, chiar si cu aproape 30%.
Cauza acestor rezultate ar putea fi aceea ca fie elevii au invatat mai mult si mai constiincios, stiind ca de rezultatele la teze depinde admiterea lor la liceu, fie au fost lasati sa copieze de catre profesorii supraveghetori.
Anul trecut, in luna mai, elevii de clasele a VII-a sustineau, in premiera, teze cu subiect unic, care erau doar pilotate, in vederea introducerii lor obligatorii, din toamna, asa cum s-a si intamplat. In decembrie 2007, aceiasi elevi, care au trecut in clasa a VIII-a, au sustinut din nou teze. La o cercetare amanuntita, am descoperit ca intre rezultatele lor sunt diferente foarte mari.
Cea mai mare diferenta s-a inregistrat la matematica. Daca in mai, 56,41% obtinusera note de 5 si peste 5, in decembrie, aceiasi copii au obtinut note de 5 si peste 5 in proportie de 85,74%.
Numarul notelor de 10 la matematica s-a triplat
Tot la matematica, in mai, elevii au obtinut putin peste 4.000 de note de 10 dintr-un efectiv de 213.200, pe cand in decembrie s-au desteptat atat de tare, incat au obtinut peste 13.000 de note de 10. Acelasi fenomen s-a intamplat si cu notele lor din transa 5,00-5,99: in mai, cei mai multi elevi (40.000) obtineau note cuprinse intre 5 si 5,99, pe cand in decembrie cei mai multi, tot 40.000, obtineau note mult mai mari, intre 7 si 7,99, cresterea fiind de doua puncte.
Aceeasi situatie, mai mult decat bizara, este valabila la limbile materne si la limba romana. Daca, in mai, elevii care au sustinut teze la una din cele 5 limbi materne au obtinut note de 5 si peste 5 in proportie de 82,73%, in decembrie, numarul lor a crescut cu 12,18 puncte procentuale. La fel au crescut si rezultatele lor. in mai, peste 2.000 de elevi au obtinut note cuprinse intre 8 si 8,99, iar in decembrie rezultatele lor au crescut cu un punct, cei mai multi avand note cuprinse intre 9 si 9,99.
La limba si literatura romana, elevii au invatat atat de mult, incat numarul celor care au obtinut nota 10, in decembrie 2007, aproape ca s-a triplat fata de numarul celor care au avut nota 10 in mai. Fata de luna mai, cand 70,82% dintre actualii elevi de clasa a VIII-a au obtinut note de 5 si peste 5, in decembrie, numarul acestora a crescut cu 10,91%.
Ministerul explica aceasta „minunatie” prin seriozitatea cu care au tratat tezele din decembrie elevii claselor a VIII-a. Nimeni nu poate dovedi ca la mijloc ar fi si motive legate de subiectele mai usoare sau ca elevii au fost lasati sa se inspire sau chiar ajutati de catre profesorii supraveghetori sa copieze. Doar cei care au fost in sali stiu cum s-au petrecut lucrurile in realitate. Cert este ca, in 6 luni de zile, elevii de clasa a VIII-a au devenit cu mult mai performanti decat erau in clasa a VII-a.
Elevii nu s-au desteptat, ci au fost mai seriosi
„Tezele din mai 2007 au fost experimentale, iar copiii si profesorii nu le-au acordat atentie. Aceasta situatie reprezinta diferentele existente intre pilotare si examenul propriu-zis. La o pilotare, asa cum se intampla la Testele Nationale si la Bacalaureat, rezultatele erau modeste, pe cand la examenele reale, diferentele erau substantiale, in sens pozitiv”. Cristian Mirescu, director Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar
Sursa: Gandul
Trimis:23/01/2008 19:59
Vizitator
Titlul subiectului:
dar ce la capacitate nu se copiaza?
Trimis:24/01/2008 00:06
Vizitator
Titlul subiectului:
e adevarat ca la capacitate sansele de reusita nu erau foarte mari la toti elevii dar sa fin seriosi la capacitate se copia pe rupte .in special la mate.chiar cunosc cazuri....
Pagina 1 din 1 Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum